THIS STORY HAS BEEN FORMATTED FOR EASY PRINTING

Original plan had lighter tunnel ceiling

Switched to save time and money

July 23, 2006

E-mail this article

Invalid E-mail address
Invalid E-mail address

Sending your article

Your article has been sent.

Text size +

The Interstate 90 connector tunnel was originally intended to have a much lighter ceiling than the one that caved in and killed a woman on July 10, according to the state engineer overseeing tunnel safety inspections. But, partway through the tunnel construction, managers of the Big Dig project switched to a design that called for a heavier concrete ceiling that would be less expensive and easier to install, said Alexander Bardow , state director of bridges and structures. (Full article: 2223 words)

This article is available in our archives:

Globe Subscribers

FREE for subscribers

Subscribers to the Boston Globe get unlimited access to our archives.

Not a subscriber?

Non-Subscribers

Purchase an electronic copy of the full article. Learn More

  • $9.95 1 month archives pass
  • $24.95 3 months archives pass
  • $74.95 1 year archives pass